UTISCI SA SAJMA KNJIGA

by - 16:58


Na sajmu knjiga bila sam prvog dana. Iako sam mislila da će biti ogromna gužva jer je prvi dan, nije bila. Bar ne onda kada sam ja bila. Bilo je naroda, ali ne da ne možeš da priđeš štandu i pogledaš knjige. Nisam nešto oduševljena ovogodišnjom ponudom. Želela sam da kupim 3 knjige hrvatskog izdanja, ali nije ih bilo. To su knjige Kiere Cass Izabrana, Elita i Odabrana. Laguna kao da nije imala nikakve popuste. Knjige su bile preskupe. Htela sam da kupim Onlajn devoju, ali drugarica mi je rekla da ima ona, pa nisam. Vulkan je bio potpuno druga priča. Tri zone, 3 knjige za 1000 dinara, 400dinara i 800 dinara ako se ne varam. Sve knjige sam kupila na Vulkanovom štantu, sem jedne za brata, Da pukneš od smeha ili tako nešto. Nije mi dao da je uzmem, pa je nisam ni slikala. Ona je kupljena u Kreativnom centru.


Ko je pročitao post o mojim omiljenim knjigama (*OVDE*) primetio je da ja volim da čitam o ženama u državama u kojim one nemaju nikakva prava. Žene su svuda u svetu počele da sticaju pravo krajem 19. i početkom 20. veka. Ali ne i u Saudiskoj Arabiji, Avganistanu i slično uređenim državama. Knjiga Na korak do sna, Džasvinder Sangera, govori o ženi koja se nalazi u prvim borbenim redovima, kako bi spasila žene od nasilja u ime časti i ugovorenih brakova, zbog kojih je i njena mladost bila uništena...


Četvrdi deo moje omiljene knjige koji je izašao bez ikakve najave! Za mene je to ogromno iznenađenje! Neverovatna priča princeze Sultane o njenom životu u kraljevskoj palati, Neisplakane suze. Mama ju je odmah uzela, tako da nisam još počela da je čitam.


Barbara od Austrije udaje se za Alfonsa II d'Estea, vojvodu od Ferare, u trenutku kada cela Evropa bruji o misterioznoj smrti njegove prve žene Lukrecije Mediči. Knjiga deluje zanimljivo, nisam još počela da je čitam, ali sudeći po opisima- odlična je!


Većina nas je pogledala ovu seriju na FoxLife-u, tako da nema potrebe da pričam o čemu se radi. Počela sam jedan dan u školi da je čitam, i kad je zvonilo zatvorila sam je i nisam je još uvek otvorila. Ali javljam vam utiske čim je pročitam.


Jedna od mojim omiljenih pisaca kriminalistike! Pored Sidnija Šeldona, naravno. 
Jednog jutra njeno visočanstvo Gabrijela Biset probudiće se u bolničkom krevetu, ne zajući kako je tu uopšte dospela. Pošto su njeni kidnaperi i dalje na slobodi, Gabrijelin otac, pric Armand, pozvaće u pomoć bliskog prijatelja, američkog detektiva Riva Makgija. 
Deluje zanimljivo, kao i sve ostale njene knjige koje sam pročitala, ali videćemo.


Da li ima neka knjiga odavde da vam se svidela? 

You May Also Like

12 comments

  1. Sviđa mi se poslednja knjiga.:)


    http://moon-brunette.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  2. Predivan post <3 Nisam procitala ni jednu od ovih knjiga, ali deluju bas primamljivo :D
    Uclanila sam se na tvoj blog. Na mom blogu je trenutno jedno takmicenje, pa ako zelis mozes da ucestvujes :)
    http://neramisic.blogspot.rs/2015/11/takmicenje.html

    ReplyDelete
  3. Ja, nažalost, nisam imala prilike da odem na Sajam knjiga u Beogradu, ali ću verovatno otići na Sajam u Nišu kad sam već ovaj propustila. Knjiga Nore Roberts mi se čini zanimljivom. :)

    http://aleksandrasmagicalworld.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  4. Odličaan post!
    Meni se svidja ova knjiga Mladja, mislim da ću je kupiti i ja :*
    Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se i ja ću na tvoj ♥♥♥
    http://smizlica11.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  5. Odlican post!Sve knjige su zanimljive!
    joxykutak22.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Odlican izbor knjiga. I ja sam bila na sajmu,ali sam uzela malo manje knjiga jer zivim na selu daleko od Beograda !

    alijindnevnik.blogspot.com

    ReplyDelete