Dijeta?

by - 16:22

Iz dana u dan dijete su sve popularnije u svetu. To je nešto što je jako loše, jer nam ukazuje na to da na svetu ima sve više gojaznih. Ali dobro je i to, što nam ukazuje da ti koji su gojazni žele da se dovedu u red i smršaju. Postoji mnogo dijeta, ali može se reći da su hrono i UN dijeta jedne od popularnijih. Ali da li nam odgovaraju?


Ja sam jedna od oni osoba koja je dijetu izabrala na svoju ruku. Izbacila sam šećer, ali bukvalno ga izbacila. Nisam jela ni voće ni povrće. Hleb se podrazumeva da sam izbacila iz ishrane dok sam držala dijetu. Jela sam samo meso i mesnate proizvode poput čajne kobasice, pilećih grudi, belog mesa, kulena i ostalih mesnih prerađevina. Pila sam samo vodu. I s tim da ja nisam ništa jela sem mesa, pila sam vitamine poput vitamina C, vitamnia D, kalcijuma i Beviplexa koji je dodatak ishrani. Sve sam odjednom izbacila. Danas sam jela sve, a već sutra ništa sem mesa. Bilo je teško, baš kao i svaka dijeta. I sve je bilo u redu prvih 10-ak dana. Onda je počela da me boli glava, stomak, malaksala sam i jednom, skoro pa izgubila svest. I tog dana, kada se skoro pa izgubila svest- prestala sam sa dijetom. Tata i ja smo držali istu dijetu u isto vreme, on je pre mene prestao što znači da sam ja duže izdržala. I jesam, smršala sam 5-6 kilograma za nešto manje od 10-ak dana, što znači da sam gubila skoro kilogram dnevno. S tim da je to počelo da deluje posle 2-3 dana, dok se organizam nije navikao. To što sam ja radila i što ću upravo da uradim, nikako nije zdravo. Postoji i dijeta sa kefirom. Skuvate kefir uveče, dodate žitarice, suvo grožđe i još neko suvo voće i to pojedete ujutu. S tim da ja ne volim kefir i sve vrste žitarica, odustala sam od te dijete.


 Ali ne možete samo da ne jedete ništa i sedite prekrštenih ruku i gledate serije i filmove na Interneru. Morate i da vežbate kako bi došli do željenih rezultata! Ustanite ranije vikendom, spremite se i pravac trčanje kroz obližni park! Nije vam potrebna teretana. Kada dođete kući, stavite peškir na pod, lezite i počnite da radite trbušnjake, sklekove i ostale vežbe i sve to uz štopericu ili tajmer. Svaku vežbu za početak radite po 1-2 minuta, a kasnije po više. Prvih dana ne radite puno dok ne dobijete više kondicije, kasnije što više. Ako ne volite sami da vežbate, podignite mamu sa udobne fotelje i odvojite je od dobre knjige na sat vremena da vam pravi društvo. Ako ne želi, pozovite drugaricu i obavezno uključite neku brzu i živahnu muziku! Nikako Adele, uz nju možemo samo da sedimo i plačemo. Tu su Will Sparks, J Balvin, JLo i Pitbull, Nicole Scherzinger... ALI NE ZAPOČINJITE DIJETU PRE NEGO ŠTO NE POSETITE  NUTRICIONISTU IZ OBLIŽNJEG DOMA ZDRAVLJA!  Da, ja to nisam uradila jer sam tvrdoglava kao ništa. I mrzim da idem u Dom Zdravlja i svaka moguća sestra odatle me nervira i svaki put kad odem tamo, ja se posvađam, ali uradim ono zbog čeka sam došla. Sestre su tu potupuno nebitne ličnost, koje su stvorene samo da vas nerviraju i kidaju živca. Pre jela možete da popijete 1-2 čase mlake vode, to preporučuju i kažu da je dobro za organizam i to je nešto za šta vam ne treba nutricionista. I nutricionista ne treba da vam kaže da smete da izbacite slatkiše i sokove iz ishrane, to se podrazumeva.

Šta vi mislite od dijetama?
Jeste li držali nekada neku dijetu?
Ako jeste, kakvi su vaši utisci?




You May Also Like

15 comments

  1. Neke dijete mi se ne svidjaju i uopste nisu zdrave dok ima neke sto donekle i jesu zdrave. Ne postoji dijeta koja je u potpunosti zdrava. Nikad nisam drzala dijetu i ne planiram jos uvek. Odlican post Milice

    GIWEAWAY,internacionalan ----> Miljana Easy Skillful

    ReplyDelete
  2. Ja sam oduvek bila mrsava pa nikada nisam imala potrebu za dijetom.Mislim da je dijeta losa stvar svakako.Mislim da je bolje da osoba koja ima problema sa kilazom skida kile tako to e se baviti sportom i nekim aktovnostima svakog dana
    ...zdravije je.Ali bas to sto kazes,sve vise osoba upotrebljava dijete i to je definitivno lose.
    Veoma lepo i koritan post ....

    Poseti moj blog-girlsstuffblogg.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Sviđa mi se dizajn bloga,kul je. ♥ ☺
    Ja sam oduvek bila mršava,pa mi dijeta nije potrebna.Imam 55 kg i moram se još ugojiti. :D ne znam stvarno,nisam nikada držala dijetu da bih nešto pričala...ali imam drugaricu koja je smršala,i sve je bilo super.Nije bila kod doktorke,jednostavno je izbacila sve što goji i radila vežbe,msm zdravo se hranila.I kada je smršala,sve je bilo normalno,jede normalno..sve.Nije je bolela glava ili nešto drugo..i drago mi je što si napisala ovaj post,učlanila sam se♥ :D
    http

    ://natalijabeauty.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  4. Nemoj nikada više da držiš dijetu! Ja nisam nikada držala dijetu niti ću ikada. Prije dvije sedmice sam počela sa zdravom prehranom (NE DIJETOM), znači izbacila sam hljeb/kruh, sve slatkiše, samo nedjeljom imam pravo na jedan red čokolade, slatkiše sam zamijenila preukusnim čajevima i nimalo mi ne fale. Jedan obrok jedem što mi mama napravi, bez hljeba/kruha ili majoneze,kečapa itd. Za doručak Fitness pahuljice, za užinu u školi integralne kekse ili energetsku pločicu. Mama mi kaže da sam smršala u ove 2 sedmice, ali sutra se vjerovatno vagam pa ti javim koliko sam skinula. Iiii da! Vježbam prema programu Jillian Michaels koji se zove 30 Day Shred. :) <3


    If you want please visit my blogs, it means so much to me:
    NEW POST ---> http://living-like-v.blogspot.com/2016/02/january-favorites.html
    NEW POST ---> http://staliaisbae.blogspot.ba/2016/01/stalia-songs.html

    ReplyDelete
  5. Ja nikada nisam kretala na djetu, nego sam svoju potrebu za zatezanjem resavala svakodnevnim vezbanjem. Slatkise ne jedem i definitivno mislim da je to jedan od nacina da se smrsa.
    Mislim da to izgladnjivanje sto ti radis nije zdravo nikako, treba jesti sve samo umereno i naravno izbaciti slatkise, grickalice itd. I obavezno trebas ici kod nutricioniste!!

    Na mom blogu je novi post o sminci pa pogledaj. :)
    http://worldarounyo.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  6. Počela sam sa Dukanovom dijetom, prije mjesec dana i smršala sam već 5-6 kg, što mi je super! Nadam se da ću za koji mjesec staviti sliku, prije i poslije kada dođem do konačnog rezultata!

    ReplyDelete
  7. Nisam se podvrgavala nikakvim dijetama, ali sam praktikovala zdravu ishranu.Slatkiše sam jela jednom sedmično, hleb po jednu krišku za obrok i radila vežbe. Pomoću tog režima za 4 meseca smršala sam 5 kg. Znam da je malo za to razdoblje, ali kilogrami se ne vraćaju.

    ReplyDelete
  8. 100% se slazem, ne samo da nije zdravo nego je i ovaj drugi nacin (koji i ti predlazes) puno zanimljiviji, efikasniji a i bolji za nas :) Odlican post :)

    http://perje22.blogspot.ba/ <-- nadam se da ces posjetiti moj blog, i uclaniti se ako ti se dopadne :) hvalaaaa unaprijed :*

    ReplyDelete
  9. sjajan text i fotke!
    pogledaj moj post u toku je GLAMULET+charm giveaway contest <3
    http://highheelpoodl.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  10. Odlični, vrlo, vrlo korisni savjeti! Nisam fan dijeta i nikome ih ne preporučujem!

    Ps. tvoj sam novi član!

    fandbportal.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Super saveti ♥
    Novi post na mom blogu,znacilo bi mi kad bi pogledala i uclanila se ♥
    http://blogteenqueen.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  12. Odličan post,jako mi se sviđa <3
    Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se (uzvraćam) <3

    http://doroty4.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  13. Ehh dijete.Stvarno postoje neke uzasne na kojima se bas nista ne jede i ne pomazu.Uvek bih preporucila hrono ishranu jer je ona zdrava! Odlican post :)

    Ako zelis pogledaj moj blog u postani clan <3
    http://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  14. Ma kakva dijeta haha, po meni je to cista glupost.. moze se i na mnogo bolje i jednostavnije nacine smrsati .
    Btw. imas follow, odlicna sii!❤

    ReplyDelete
  15. Ma kakva dijeta haha, po meni je to cista glupost.. moze se i na mnogo bolje i jednostavnije nacine smrsati .
    Btw. imas follow, odlicna sii!❤

    ReplyDelete