MY FAVORITE BOOKS- 1. DEO

by - 17:11

Ćaos drugari, evo mene ponovo! Danas ću vam pokazati mojih 5 prvih omiljenih knjiga. Ja sam od devojčice koja je mrzela knjige prerasla u devojčicu koja onog trenutka kada legne u krevet uzima knjigu ili telefon da čita neku priču. Počela sam da čitam na Wattpadu, sajtu o kom sam vam pričala OVDE
Nora Roberts- Skriveno bogatstvo
Kada pljačke i ubistva počinju da se događaju u njenoj blizini, Dora će potražiti pomoć od čoveka koji živi u stanu iznad njene prodavnice, nekadašnjeg policajca Džeda Skimerhorna. Njih dvoje zajedno će nastojati da razotkriju tajanstvenu mrežu krijumčara koja obuhvata čitavu Severnu Ameriku i čoveka koji se ni pred čim neće zaustaviti ne bi li prihvatio svoje skriveno bogatstvo. Dora i Džed uskoro će shvatiti da njihova misija može da ih košta života.
Džin Sason-Sunce iza bedema
Ovu knjigu ste već mogli da vidite u nekom od predhodnih postova. Pročitala sam je skoro i odmah po završetku rekla: Ova će mi biti jedna od omiljenih.Priča o ženi iz Avganistana koja je zlostavljana i psihički maltretirana, Marjam konačno pronalazi svoj utehu u novorođenom sinu. Kada je probala da pobegne, muž joj je oteo sina i zabranio da ga viđa. Slušajući potresne priče o građanskom ratu i represiji u Avganistanu, Marjam će provesti godine u potrazi za izgubljenim detetom. 
Džin Sason- Princeza Sultana

Sultana je član kraljevske porodice Saudijske Arabije, u bliskom srodstvu sa samim kraljem. Ona govori o svom životu - od burnog detinjstva do ugovorenog braka - podiže veo i otkriva istoriju užasnog ugnjetavanja i šokantnih povreda ljudskih prava kao što su iznuđeni brak, polno ropstvo i preka pogubljenja. Princeza Sultana je ispovest žene neukrotivog duha i neizmerne smelosti. Time što je progovorila, Sultana rizikuje da na sebe i svoju decu navuče bes saudijskog establišmenta. Iz tog razloga, ispričala je svoju priču ostavši u anonimnosti.
Džin Sason- Kćeri princeze Sultane (2. deo knjige Princeza Sultana)

Sultanine kćeri okružene su neverovatnim bogatstvom i luksuzom od dana kada su se rodile, i to uzimaju zdravo za gotovo. Ipak, budući da im je nametnut nepodnošljiv način života prepun ograničenja, Maha i Amani reaguju jednako očajnički. Otvoreno i skromno, Sultana deli radost, razočaranje i mračne periode strahovanja materinstva i braka u Saudijskoj Arabiji. Detaljno govori o poteškoćama koje su neraskidivo povezane sa odgajanjem ženske dece u jednom takvom društvu prepunom zabrana, i otkriva svoje najintimnije tajne. I pored toga što su njeni uspesi skromni, uspela je da pomeri granice ponašanja u braku i majčinstvu i otvorila vrata za spore ali moguće promene za žene u svojoj zemlji.
Džin Sason- Krug princeze Sultane (3.deo Princeze Sultane)

Bolno iskren i ličan, Krug princeze Sultane opisuje herojski pokušaj jedne žene da donese promene u društvu i tradiciju Saudijske Arabije boreći se protiv zastrašujuće realnosti žena koje će zajedno sa Sultanom ustati protiv naizgled nedodirljive moći koju poseduju muškarci. Krugom princeze Sultane, Džin Sason završava priču o Sultani, ostavljajuću čitaocima nadu da će za žene Saudijske Arabije jedong dana doći bolja budućnost.



**** TRILOGIJA PRINCEZA SULTANA JE JAKO TEŠKA ZA ČITANJE I TREBALO MI JE JAKO PUNO VREMENA DA IH PROČITAM.



You May Also Like

9 comments

  1. Super post. Nisam čitala ove knjige, ali izgledaju zanimljivo :)

    http://sarahmakeupp.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  2. i ja volim Noru :)
    Isidora
    http://highheelpoodl.blogspot.rs

    ReplyDelete
  3. Great post! I'm your new follower # 7 if you want to come on my blog ^ - ^

    www.beautywithterri.blogspot.it

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, thank you so much! I will visit your blog :) :*

      Delete
  4. Nora je sjajna spisateljica, dosta njenih knjiga sam procitala. Super post. :)

    ReplyDelete
  5. Volela bih da procitam sve ove knjige,posebno Princezu Sultanu <333

    tijanaqueenoffashion.blogspot.rs

    ReplyDelete
  6. Divan post.
    Postala sam clan tvog bloga ako zelis uzvrati.:)♥
    http://aleksandrascorner.blogspot.ba/

    ReplyDelete