#BTS: 8 saveta za bolji uspeh u školi

by - 13:11


Zdravo svima društvo! Danas ću vam dati neke savete kako da imate što bolji uspeh u školi. Ove stvari su meni zaista pomogle. I ako ih nisam baš oduvek praktikovala jer sam jako tvrdoglava, pomogle su mi onda kada jesam, a nadam se da ćete ih i vi praktikovati. Well, let's go :)

1. Učite redovno
Ukoliko učite redovno i ne ostavljate 20 stranica da naučite dan pre testa ili odgovaranja, biće vam puno lakše. Uštedećete svoje vreme i neće vas boleti glava dan pre testa jer ništa ne znate. Ovako pročitajte lekciju jednom posle predavanja i glava vam je mirna.

2. Odgovarajte gradivo redovno
Biće vam lakše da učite i idete na čas ako redovno odgovarate. Kada ostane vremena posle predavanja, dignite ruku i javite se da odgovarate. Lakše je svakako naučiti 3 lekcije, nego 10 lekcija. I opet, mirna glava i nema ong nerviranja da li će me prozvati danas sa odgovoram, nisam učila ništa. 

3.Slušajte na času
Nastavnici často znaju da kažu nešto što ne piše u knjizi, a kasnije pitaju to. Obično to naglase, ali svavako slušajte jer ćete dosta toga zapamtiti.

4.Budite disciplinovani
nastavnici ne vole učenike koje stalno pričaju na času, ometaju ga i ne prate. Ako pričate- prozvaće vas da odgovarate i još će vas pitati ono najteže. Zato, tišina i pratite na času.

5. Ne svađajte se sa nastavnicima
Time pokazujete samo nepoštovanje. Istina, ja sam sa geografičarkom imala ogromnih problema i svađala sam se sa njom. Ali imala sam debele razloge za to. Onda me je psiholog zamolio da se smirim i istrpim je još malo i uspela sam nekako. Ali kažem, imala sam debele razloge za raspravu sa njom i to ne samo ja već dosta učenika.

6. Uredite svoj radni prostor kako vama odgovara
Ako volite i odgovara vam šareno- onda neka bude šareno! Ako volite crno- beli fazon- neka bude i tako! Prostor u kome učite je vrlo bitan jer mora biti uređen onako kako vama odgovara i kako vi volite, inače će vam svašta ometati pažnju.

7. Podvlačite/Izvucite najbitnije
Ja sam osoba koja ne voli da podvlači pa onda uzmem svesku i izvučem najbitnije teze ili prepričal lekciju kako meni odgovara tj. svojim rečima. Radite šta je vama efikasnije.

8.Budite skoncetrisani
Ako nemate koncentraciju džabe čitate sve one rečenice. Sklonite telefon, tablet, lap top i sve ostalo što vam skreće pažnju sa knjige. Nema svrhe čitati o nečemu, a misliti o nečemu skroz levom. 

Nadam se da sam vam pomogla na neki način. Uglavnom radite onako kako vama odgovara i učite i odgovarajte redovno i dobar uspeh je zagarantovan! :)

E-mail: milicabgd2009@gmail.com
Instagram: milica_spasenovic
Facebook: Milica Spasenović 


You May Also Like

15 comments

 1. Odlični saveti!50% gradiva se može zapamtiti slušanjem na času ♥

  Posetite moj blog & pridružite se → beautyandstylebyemma.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Odličan post, savjeti su zbilja korisni :)
  Prvi put sam na tvom blogu i jako mi se sviđa izgled i dizajn i način pisanja. Imaš moj follow :)

  http://blogbysanja.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. Super su savjeti, ja se trudim da većinu istih praktikujem

  dnevnadozabloga.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Da, to su osnovni saveti za bolje ocene koje i ja primenjujem i rade :')

  girl-hashtag.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. Super savjeti draga! Hvala ti što si podijelila s nama svoje savjete koji će vjerujem mnogima biti od pomoći <3

  Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

  ReplyDelete
 6. Odlični savjeti!

  Novi post na redheads-diary.blogspot.com :D

  ReplyDelete
 7. Odlicno! :) Tvoj sam pratilac broj 64 :)

  missymj.blogspot.rs

  ReplyDelete
 8. Odličan post!Verujem da ovi saveti zaista pomažu!♥♥♥

  Ukoliko možeš,želiš i hoćeš poseti moj blog, nova sam. Nadam se da ćeš mi ostaviti komentar i dati savet,jer si iskusnija. ♥♥♥

  http://chelchiechelchie.blogspot.rs

  ReplyDelete
 9. Odlican post, slazem se sa svim stavkama! :)

  ReplyDelete
 10. Odlican post draga, slazem se sa svime sto si napisala.
  Ako zelis uclani se na moj blog, pa se javi u komentar da uzvratim :D

  amnafashiondiary.blogspot.ba

  ReplyDelete
 11. Draga Milice, hvala na divnim savetima. I ja bih se složila u svemu šta si rekla. I ja u školi imam odličan uspeh, i upravo ovo su činjenice kojih se ja pridžavam i zahvaljujući kojima ja postižem sve te uspehe. Dodala bih da se ne beži sa časova, da se ne kasni u školu, i da treba biti aktivan na casu. Ja cesto volim da naucim gradivo unapred, a zatim dok nastavnik predaje lekciju, ja se ukljucujem u razgovor i ostavljam utisak vrlo pametnog i primernog ucenika. Takođe ti želim reći da te pratim, i da uživam u svim tvojim postovima. Ako želiš, možeš posetiti moj blog, bilo bi mi drago https://thestoryofagothic.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 12. Odličan post, saveti su odlični. Ako želite da vas nastavnik manje pita dok odgovorate onda se javljajte češće i ako ste dok se se javljali pokazalimznanje on će misliti da znate lekciju i neče vas pitati iz te oblasti. Ali nemojte zaboraviti lekciju iao vas ne pita. Ako želiš posetiti moj blog ili pročitati moj zadnji post klikni ovde.

  -Šehada xx

  ReplyDelete
 13. Odlican post,definitivno se slazem sa svime sto si napisala! Obozavam back to school postove i naravno obavijesti me kad bude novi bts post :)
  nadam se iskreno da ces i ti kliknuti na sljedece linkove:


  http://www.twinkledeals.com/crossbody-bags/sweet-faux-pearl-and-pu/p_448363.html?lkid=52748

  http://www.twinkledeals.com/make-up-tools/stylish-10-pcs-classic-nylon/p_492000.html?lkid=52748

  http://www.twinkledeals.com/blouses-shirts/shirt-collar-stripes-print-casual/p_499196.html?lkid=52748

  New post--> http://beautyshapes3.blogspot.hr

  ReplyDelete
 14. Odličan post! Sve si super napisala! Jedva čekam sledeći BTS post! Zapratila sam te, ako želiš uzvrati ♥
  Ako želiš možeš mi postaviti pitanja za moj prvi q&a.
  http://marized.blogspot.ba/

  ReplyDelete
 15. Jako lepi, originalni, korisni i zanimljivi saveti :) Sve njih i ja koristim cim krene skolska godina i zaista su od veeelike koriste sto se tice uspeha u skoli <333

  www.neramisic.blogspot.com

  ReplyDelete