6 stvari koje moram da uradim do kraja proleća

by - 15:38

Proleće je najlepše godišnje doba jer se tada  svet budi. Drveće cveta i zeleni, livade i parkovi su puni lepo i šarenog cveća, terase se šarene i ponovo slušaju sve one priče uz divan miris kafe. I još se i bliži kraj školske godine. 😋 I ja da ne dužim dalje, jer debelo kasnim sa ovim postom. Sada ću vam napisati 6 stvari koje svake godine redvno uradim do kraja proleća, pa ću tako i ove to uraditi.


1. Srediti sobu od poda do plafona- Iako je svakoga dana skoro sređujem, davno je nisam baš dobro sredila. Uvek je to samo malo nešto, brisnem prašinu sa radnog stola i polica, malo sredim krš koji sam u međuvremenu napravila i to je to. Ali sada moram ozbiljno moram da sredim i radni sto, fioke, ormar pogotovo. Morala bih i da nađem neke nove zanimljive stvarčice za tablu od plute.

2. Popraviti nekoliko loših ocena- Zapravo to su samo dve ocene- jedna dvojke iz fizike i jedna iz hemije. Nikada mi prirodne nauke nisu išle i uvek sam imala loše ocene iz fizike, hemije i matematike. Matematika mi sada nije problem, ali fizika i hemija su mi noćna mora. Fiziku moram da popravim jer sam u prošlom polugodištu sebi dokazala da mogu da dobijem i više od dvojke na testu iz proklete fizike. A hemiju, verujte mi koliko god učila, ne mogu više od 2 da izvučem, ali ću ipak pokušati da izvučem i više od dvojke.


3. Otići na Kalemegdan- Kalemegdan je moje omiljeno mesto u Beogradu. Vežu me jako lepe uspomene za tu tvrđavu. Provela sam puno vremena tu sa društvom i meni dragim osobama, sedeći na zidiću, pričajući zanimljive šale i gledajući predivno ušće Save i Dunava. Čim prođe ovo grozno vreme idem na Kališ, a slike ću vam odmah izbaciti na Instagramu (milicas_diary).

4. Napraviti malu bašticu u dvorištu- Ja sam osoba koja mnogo voli cveće, tako da planiram da u jednom delu dvorišta napravim svoju malu bašticu sa cvećem i povrćem koje ja najviše volim, Ako budem to napravila, takođe ću vam fotke okačiti na Instagram.


5. Napraviti što više šarenih fotki- Počela sam da fotkam gde god krenem. Možda fotke ne ispadnu uvek baš najbolje i ne podelim ih uvek sa vama, ali ima bar neke stavri koje će me podsetiti na te lepe trenutke i da divna mesta. 

6. Krenuti u teretanu- Poslednjih nekoliko dana sam šetala po kraju i razgledala teretane s obzirom da sam za Uskrs samo jela nešto. Planiramo tata i ja da krenemo, tako da ću imati društvo što je meni jako bitno. Odabrala sam nekoliko teretana koje mi se dopadaju, pa ću najverovatnije od sledećeg meseca krenuti s vežbanjem i ozbiljom dijetom. 😁

Nadam se da vam se post dopao. I kako vam se dopada novi izgled bloga?

Instagram: milicas_diary
E-mail: milicas389@gmail.com


You May Also Like

15 comments

  1. Odlični ciljevi! Jao, kada vidim koliko zapravo ljudi ne idu prirodne nauke jednostavno se zapitam "s kojeg sam planeta ja došla", nikad nisam imala problema, jedino na prvom ispitivanju iz fizike jer sam se uplašila ali ovako to su meni najzanimljiviji predmeti. Ja moram da popravim onu trojku iz engleskog (ako mi da, ako ne bar ne dobiti manje od 4 u ove zadnje 2 lekcije) i njemački koji mi je točno 4.5. I ja želim da si napravim mali vrt, a sobu sam već sredila, samo čekam toplije vrijeme da skinem ljetnu odjeću dolje. I na kraju umjesto teretane zadala sam si cilj da konačno položim žuti pojas i da normalno nastavim s borbom. :)

    Fantastiko World

    ReplyDelete
  2. Ovaj post me je naveo da i ja razmislim što želim uraditi tijekom proljeća. Potruditi ću se također srediti sobu i ormar posložiti, te možda promijeniti dekoracije. Definitivno moram otići u veliku šetnju s psom, u kino, te općenito više vremena provesti vani s prijateljima i obitelji. :)

    Le Sagittaire

    ReplyDelete
  3. Jako mi se svida izgled bloga, bas je proljetan i veseo. Ja volim cijelu sobu cistiti kada pocnu i zavrsavaju ljetni praznici i pred novu godinu. Inace ovako nemam pretjerano volje dok je skola. Meni takoder nije isla ni fizika ni kemija, srecom nemam ih u srednjoj. Mogla bi napraviti neki post sa slikama koje napravis. Nadam se da ces sve ispuniti. 😊

    beautybydorotea.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Milice draga, sjaan post! Zaista veoma interesantna tema za pisanje! Ove stvari sa tvoje liste nisu nerealne tako da ti ih zelim da ih sve ostvaris i uradis do rkaja proleca, pa ocekujem post na slicnu temu,da vidimo koliko si uspela, ali bez obzira, ti imas nasu podrsku!

    Gotičarka

    ReplyDelete
  5. Milice super post!Sviđaju mi se sve stvari koje si navela,i nadam se da ćeš ih ispuniti.Meni je lično ovaj post dobro došao da i ja razmislim i postavim si neke ciljeve šta da i ja uradim do kraja proljeća!♥

    http://bellafashiondiary.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  6. Wonderful post, love it! ♥
    Maybe follow for follow? :)

    veronicalucy.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Divan postić. Nadam se da će ti se sve želje ispuniti. Skoro sve navedeno i ja moram uraditi, počevši od ispravljanja ocjena, tačnije samo jednog predmeta, pa do fotografisanja i čišćenja sobe :D

    Delilah's Stories

    ReplyDelete
  8. Sjajan post. Mnogo volim da čitam ovakve tipove listi. S obzirom na to da je proleće gotovo- ne kalendarski, ali nije li dovoljno pomenuti da su temperature iznad 30°C (?), nadam se da si ispunila svoje ciljeve. :) Ja nisam baš osoba koja je istrajna u odlukama. Probala sam da vežbam, čisto onako. Nemam potrebe za tim, tako da me verovatno zato nije držala ta euforija.
    Imaš odličan blog, mada, kako nisam kod kuće trenutni, zapratiću te čim se domognem laptopa. :D

    Ana's blogger life

    ReplyDelete