Izbor srednje škole

by - 17:23

Ćao društvo :) Izvinjavam se što me nije pilo jakooo dugo, ali imala sam dosa neizbežnih obaveza i svakojakvih provera u školi. Ali zato imam sve petice u dnevniku (ne računajući matematiku)! Ja sam ovogodišnji maturant, tako da znam kako se svaki maturant oseća u ovo vreme. Briga kako ćemo uraditi prijemni, koliko bodova ćemo imati, šta upisati..? Svakog dana odvajam po 30 minuta i više kako bih radila one zbirke i zadatke sa Internemta. Nastavnica matematike nas je lepo motivisala da radimo matiš, pa za svaku urađenu oblast dobijemo plus i kada sakupimo 5 pluseva, dobijemo 5 u dnevnik. A baš danas sam dobila i 5 iz istorije na aktivnosti jer redovno dolazim na pripremnu nastavu, ne pričam na času (sedim sama pa namam sa kim, logično), pratim i javljam se kako bih odgovorila na postavljeno pitanje.


Prvo i najvažnije- NE UPISUJ ŠKOLU ZBOG PRIJATELJA KOJI ĆE JE UPISATI!
Besmisleno je upisati Medicinsku ili bilo koju drugu školu samo zato što tvoj najbolji prijatelj upisuje baš nju. Svakako ćeš upoznati nove ljude u novoj školi. Znam puno ljudi koji su neku školu upisali zbog društva i kojima je žao što su to uradili i da ako bi mogli da vrate vreme, upisali bi nešto potpuno drugo. Znači, nikako je upisujte neku školu samo zbog društva!


Drugo, ali ni malo manje važno- NE UPISUJ ŠKOLU KOJU TVOJI RODITELJI ŽELE DA TI UPIŠEŠ!
Besmisleno. Tvoji roditelji su doktori i oni žele da i ti ideš njihovim stopama i postaneš jednoga dana doktor, a tebe to ne zanima. Ja sam svakodnevno okružena 4 medicinske sestre. Ne nisam u bolnici već su mi mama i 3 tetke medicinske sestre. Mama mi ne radi taj posao, ali ga jako voli i ona bi želela da ja upišem Medicinsku školu. Druga tetka radi u Domu zdravlja i ona bi da ja upišem medicinu. Treća tetka radi u Zemunskoj bolnici kao ginekološko- akušerska sestra i ona je neutralna. A treća tetka, koja se pre nekoliko meseci penzionisala, radila je 38 godina u Dečjoj klinici u Tiršovoj i ona mi je rekla: ''Ako želiš da radiš kao crnac, nedeljom, praznicima  za malu i bednu platu sve i svašta i da nemaš svoj privatni život, samo izvoli." To je bio trenutak kada sam odustala od medicine koju volim. Svi iz mog odeljenja su ubeđeni da ću ja upisati medicinu jer znam svašta za svoje godine o njoj, znam šta treba da uradim kada se neko povredi... ali od toga nema apsolutno ništa. I verovatno ću upisati gimnaziju društveno- jezički smer, jer volim i jezike. 
UPIŠTE ONO ŠTO VOLITE! 


Izbor srednje škole je apsolutno samo vaš izbor i samo vi imatre pravo da birate srednju školu. To pravo nemaju ni mama ni tata niti bilo ko drugi. Mogu da vas posavetuju u vezi neke škole, ali nikako da vas nagovaraju na nešto što vi ne želite. I znate šta? Čak i ukoliko izaberete pogrešnu školu, to je samo vaša greška!

Šta vi želite da upišete?
Vi koji ste već sve ovo prošli, jeste li napravili dobar izbor i upisali ono što želite?
Kakav ste đak?
I koliko ćete otprilike imati bodova iz škole?

*sve fotografije preuzete su sa Instagrama*

You May Also Like

2 comments

  1. Sjajan post! Savjeti su jako korisni.☺♥

    Posjetite moj blog,nova sam --> gabinesss.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Odličan post! ♥
    Učlanila sam se u tvoj blog pa ako želiš uzvrati :) ♥
    http://beautyfashionbyl.blogspot.hr/

    ReplyDelete